Če sumite, da vaši zaposleni pijejo, potem je tale prispevek kot nalašč za vas. Pozorno ga preberite, saj vam bomo v njem zaupali, kar nekaj presenetljivih dejstev, poleg tega pa vam bomo svetovali, kako vaš sum lahko najhitreje potrdite ali ovržete. Po prebranem prispevku lahko še v istem trenutku poiščete osebo ali agencijo, ki vam bo pri tem pomagala. Na prvi sestanek se lahko naročite kar preko spleta. Najbolje bo, da naročite storitev, ki se imenuje preizkus alkoholiziranosti na delovnem mestu.

Presenetljiva dejstva o pitju alkohola

Obširne raziskave so pokazale, da pijejo predvsem osebe, ki so starejše od 15 let. Kar 80 % težav na delovnem mestu povzročajo občasni uživalci alkohola in ne odvisniki. Če so vaši zaposleni na delovnem mestu vinjeni, to pomeni kar do 3,5 krat večje tveganje, da se bo na delovnem mestu pripetila nesreča ali da bo prihajalo do usodnih napak. Ljudje, ki so podvrženi alkoholu, so kar 16-krat pogosteje odsotni z delovnega mesta kot pa tisti, ki ne pijejo. Dokazano je, da je kar 35,3 dni povprečno trajanje ene začasne odsotnosti z delovnega mesta osebe, ki je odsotna zaradi uživanja alkohola.

Kdaj naj delodajalec predlaga preizkus alkoholiziranosti na delovnem mestu?

Delodajalec lahko predlaga preizkus alkoholiziranosti na delovnem mestu predvsem iz preventive, ob delovnih nesrečah, ob sumu alkoholiziranosti in še posebej ob večjih praznovanjih, na primer ob veselem decembru. Pri tem mu lahko v največji meri pomaga zasebni detektiv.

Kako poteka preizkus?

Zasebni detektiv, ki ga v tem primeru najame delodajalec, preizkus alkoholiziranosti opravi po vnaprej določenem postopku. Preizkus izvaja z vrhunskimi aparati, prav takimi, ki jih uporablja tudi slovenska policija. Brezhibnost takih aparatov se vzdržuje s posebnimi vzdrževanji. Pri takem postopku imajo pomembno vlogo tudi prav posebni pravilniki, ki jih zasebni detektivi oblikujejo s pomočjo večjih podjetij in tudi odvetniki.