Kot otroci smo občudovali odrasle, ko so pili kavo in smo jih posnemali s kakavom, mar ne? Nekako je bil najboljši približek, pa še tako okusen je. In mogoče smo to navado ohranili še danes, ko si radi privoščimo okusen kakav. Kakšno pa je vaše mnenje o kakavu, če je recimo pred vami presni kakav?

Nekoč nismo imeli možnosti izbire in smo pili kakav, ki so nam ga ponudili. Danes pa, če bomo pozorni, bomo ugotovili, da je kar nekaj različnih kakavov, z različno vsebnostjo različnih snovi. In tako imamo možnost izbire ter izberemo tistega, ki nam najbolje odgovarja. Sploh, če ga kuhamo našim najmlajšim, seveda želimo, da ti dobijo kar najboljše. Opazili bomo tudi, da je razlika ne samo po sestavinah in proizvajalcu, pač pa tudi v ceni.

Seveda nam je jasno, da naravne sestavine ne morejo biti cenejše od drugih in, da bomo recimo za presni kakav, ki vsebuje občutno manj sladkorja in veliko beljakovin odšteli nekaj več denarja. Pa vendar niti ni tako zelo pomembno in cena ni niti toliko višja od drugih. Res pa je, da bomo užili naravne sestavine, ki so primerne tudi za vegane. In vse, kar je primerno za vegane, smo lahko prepričani, da gre zgolj za skrbno izbrane sestavine, združene v celoto, ki nam zagotovi edinstven okus pri uživanju kakava.

Kakav je nekaj, kar pijemo mladi in starejši. Niti ni pravila, ki bi narekovalo, komu je namenjen. Pravzaprav vsem, ki ga imajo radi in so v njem našli užitek. Tako, da je tudi pomembno, katerega izberemo in, da resnično uživamo takšnega, ki nam odgovarja tako po okusu, hkrati pa nam ponudi še druge hranilne sestavine. S presnim kakavom bomo zagotovo zadeli »v polno«, saj je polnega okusa, izrazit in se močno razlikuje od drugih. Ko bomo enkrat poskusili tega, bomo od takrat zagotovo želeli še samo presni, ki je tako po strukturi, kakor teksturi drugačen od drugih ponujenih.