Števila so zelo zanimiva in čeprav nas mogoče sploh ne privlačijo, so v življenju zelo pomembna. Zato nam mogoče matematika ni nikoli šla in smo potrebovali pomoč. Mogoče so nam pomagale skupinske inštrukcije matematike ali individualne. Kakorkoli, najbolj pomembno je seveda, da smo pridobili potrebno znanje.

Večkrat se vprašamo, čemu neki moramo poznati toliko o matematiki, ko v življenju potrebujemo le osnove. Sicer je seveda odvisno tudi od tega, kaj počnemo in kakšno je naše delovno mesto. Mogoče to zahteva veliko matematike, morebiti pa so res bile vse funkcije, razen seštevanja, množenja, deljenja in odštevanja, nepomembne. Pa vendar je v šoli tako, da enostavno moramo znati to kar se od nas zahteva, čeravno mogoče res tega ne bomo nikoli potrebovali. In, če nam matematika ne leži, potem je smiselno, da se odločimo za inštrukcije. Danes so zelo priljubljene skupinske inštrukcije matematike. Seveda je to običajno tako, da je skupina posameznikov in posameznic, katerim težave povzroča enaka ali podobna matematična snov. In zato, da inštruktor lahko vsem hkrati pojasni nezano ter se seveda tudi posveti vsakemu posebej, v kolikor je to potrebno, so skupinske inštrukcije odlična odločitev. Tam smo vsi z enakim namenom in z istimi težavami, kar je seveda lahko dodatna motivacija.

Inštrukcije so od nekdaj prisotne in običajno jih ponujajo tisti, ki so odlični pri določenem predmetu. Pomembno pa je tudi to, da inštruktor ima druge vrsto znanja, kot je recimo, da lahko tudi sam presodi, kako z vsakim, ki se znajde pri njem na inštrukcijah ravnati, zato, da mu bo snov popolnoma jasna. Mora si tudi pripraviti načrt ter najti ustrezne metode, da prenese svoje znanje na nekoga, ki ga še nima. Veliko je seveda odvisno tudi od nas, kako bomo dovzetni in koliko bomo sodelovali, vsekakor pa ima veliko in pomembno nalogo prav inštruktor. Ne glede na to, ali se odločimo za skupinske inštrukcije matematike ali pa individualne.